Djali që këndoi me dragonj

Djali që këndoi me dragonj

Andy Shepherd

ISBN 978-9928-272-72-0
Çmimi 700 lekë
Tiranë 2023

“Tunduese... një klasike moderne” Guardian për "Djali që rriti dragonj"
Këtu në kopshtin e gjyshit kërcet ajri nga magjia. Mes gëmushave të mjedrave dhe bishtajave fluturojnë dragonj. Dhe kur ngre kokën drejt yjeve e mbyll sytë, shoh formën e rubintë të ndezur të dragoit tim, Qukthit. Këtu në kopshtin e gjyshit jam pëshpëritësi i dragonjve. Mbrojtësi i dragonjve...
Djali që ëndërroi dragonj

Djali që ëndërroi dragonj

Andy Shepherd

ISBN 978-9928-272-71-3
Çmimi 700 lekë
Tiranë 2023

“Tunduese... një klasike moderne” Guardian për "Djali që rriti dragonj"
Ne shohim në ëndrra dragonj. Dragonj fluturues, hungërues, flakërues. Teksa jemi mbuluar mirë në shtrat, ata na e përndezin gjumin. Me xixëllima, vezullime, kuqëlime. Po ëndrrat janë vetëm fillimi i një historie ca më të hatashme. Sepse, në të vërtetë, dragonjtë tanë nuk na vizitojnë vetëm në ëndrra...
Djali që fluturoi me dragonj

Djali që fluturoi me dragonj

Andy Shepherd

ISBN 978-9928-272-60-7
Çmimi 700 lekë
Tiranë 2020

Ne rrisim dragonj. Dragonj që ndryshojnë ngjyrat, që ngrijnë dhe nga ata që e mbushin qiellin me flakë.
Ulemi këmbëkryq rreth pemës sonë me fruta dragoi dhe e vëzhgojmë e presim që të lindin dragonjtë tanë. Por duhet t’ju them diçka.
Prandaj vazhdoni të lexoni, sepse nuk e keni dëgjuar ende të gjithë historinë. Se, po ta dëgjonit, mbase nuk do të nguteshit për të rritur vetë një dragua.
“Joshje e parezistueshme...një klasike moderne” - Guardian
Djali që jetoi me dragonj

Djali që jetoi me dragonj

Andy Shepherd

ISBN 978-9928-272-61-4
Çmimi 700 lekë
Tiranë 2020

Mirë se erdhët, o të çmendur për dragonj! Ma do mendja se këtë libër e zgjodhët për njërën nga këto dy arsye:
1) Keni dëgjuar që ne rritim dragonj, e ju ka hipur edhe juve në kokë që t’u hyni bëmave me lëshim zjarri.
2) E keni gjetur pemën me fruta dragoi e tani jeni bërë me dragua, por nuk dini se ç’të bëni me të.
Nga e di unë? Se e njëjta gjë na ndodhi edhe neve.
“Lloji i librave që pëlqej unë –i ngrohtë, plot humor dhe ndjenjë” - Polly Faber
Djali që rriti dragonj

Djali që rriti dragonj

Andy Shepherd

ISBN 978-9928-272-53-9
Çmimi 700 lekë
Tiranë 2020

Ne rrisim dragonj. Dhe, sa për ta ditur, ata janë një bela shumë më e madhe se kastravecët!
Ndotin në trahananë e babit? Të ndjekin macen? I vënë zjarrin furçës së dhëmbëve?
Po ju them edhe diçka tjetër. Sytë e tyre si diamant shkëlqejnë kur të shohin. Fryma e tyre e ngrohtë të gudulis veshin. Dhe duhet ta mbani të fshehtë, sepse kush nuk do të donte një dragua?