222 Receta të thjeshta "Kuzhina Italine"

222 Receta të thjeshta “Kuzhina Italine”

Përktheu: Eno Jegeni
Redaktoi: Armond Kikino, Etleva Smaçi
ISBN 978-9928-128-35-5
520 faqe
Çmimi 2500 lekë
Tiranë, 2013

Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
222 Receta të thjeshta "Pasta"

222 Receta të thjeshta “Pasta”

Përktheu: Eno Jegeni
Redaktoi: Armond Kikino, Etleva Smaçi
ISBN 978-9928-128-53-9
519 faqe
Çmimi 2500 lekë
Tiranë, 2014

Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes “Academia Barilla”… Jo pak, por plot 222 receta me Pasta.
Kuzhina Italine "Receta të zgjedhura"

Kuzhina Italine “Receta të zgjedhura”

Përktheu: Evis Cerga
Redaktoi: Armond Kikino, Etleva Smaçi
ISBN 978-9928-128-36-2
304 faqe
Çmimi 3000 lekë
Tiranë, 2013

Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Kuzhina Italiane "Të ëmblat Ëmbëlsira"

Kuzhina Italiane “Të ëmblat Ëmbëlsira”

Përktheu: Armond Kikino
Redaktoi: Etleva Smaçi
ISBN 978-9928-128-54-6
304 faqe
Çmimi 3000 lekë
Tiranë, 2014

Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në rrugën tuaj të re, zbulimin e artit të Pastiçerisë.
Antipasta

Antipasta

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-61-4
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
Sallata

Sallata

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-60-7
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
Bukë

Bukë

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-65-2
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
Pica dhe Fokaçe

Pica dhe Fokaçe

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-57-7
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
Pasta

Pasta

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-55-3
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
Risotto, Supa & Minestre

Risotto, Supa & Minestre

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-58-4
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
Mish

Mish

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-47-8
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
Peshk

Peshk

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-56-0
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
Kontorno

Kontorno

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-63-8
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
Kuzhina Vegjetariane

Kuzhina Vegjetariane

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-64-5
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.
Salca, Konserva & Likere

Salca, Konserva & Likere

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-59-1
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta salcash, konservash dhe likernash të zgjedhura nga Academia Barilla për të shijuar të gjitha “shijet e shtëpisë” tipike të kuzhinës italiane: thesare të vogla që shoqërojnë për mrekulli pjatat dhe e bëjnë tavolinën festive.
Ëmbëlsira

Ëmbëlsira

Përktheu: Etleva Smaçi
Redaktoi: Armond Kikino
ISBN 978-9928-128-62-1
94 faqe
Çmimi 700 lekë
Tiranë, 2014

40 receta ëmbëlsirash joshëse “made in Italy” të zgjedhura nga Academia Barilla, që ruajnë ekuilibrin mes tradicionales dhe krijimeve të reja: kryevepra të artit modern të pastiçerisë dhe shumë të tjera që janë krenari e kuzhinave të ndryshme rajonale.